Pony's - ezel
Op de wei naast de speeltuin wonen ezel Donna en de pony's Sir Richard (Welshpony) en Beauty (Shetlander). Beauty is geboren in 1991, Donna in 1994 en Sir Richard, de benjamin van het stel, in 1997.

Schapen
Er lopen in totaal vijf schapen rond. Een Texelaar Jolly, een grote Friese Melkschaap Teun, een aaibare Clun Forest schaap Nelson en twee Ouessant schaapjes Delores en Louise. De schapen eten bix, hooi, vers fruit en groenten. Het zijn nieuwsgierige dieren, dus als je de wei opgaat kun je ze van heel dichtbij bekijken en lekker knuffelen.

Geiten
Er wonen zeven geiten op de boerderij. Twee Dwerggeiten Boris en Ellen, een kruising Nubische/Melkgeit Brechtje, twee Nubische geiten Josje en Guusje en twee Toggenburgers Noa en Maartje.
Geiten zijn allemansvriendjes. Als je de geitenwei opkomt is de kans groot dat er zo eentje naar je toe komt. Geiten kunnen goed liegen. Ze doen altijd net alsof ze vreselijke honger hebben. Geloof dat niet, en neem zeker geen etenswaren mee. Je zal niet het eerste kind zijn van wie het ijsje of de rijstwafel wordt gepikt!
Maar geiten zijn ook aardige dieren die zich graag laten aaien. Hebben ze daar geen zin in, dan lopen ze van je weg. Ga er niet achteraan!

Varken
Op ons terrein lopen twee minivarkentjes rond. Dit is een stelletje, Remco & Tineke. Remco en Tineke zijn erg nieuwsgierig, maar soms ook nog een beetje bang. Ze geven zelf aan of ze geaaid willen worden. Willen ze dit niet, bekijk ze dan van een afstandje.
Voer de varkens niet, want hier kunnen ze erg vervelend van worden !

Verder hebben we nog een varken Niko, hij loopt achter op het weiland. Niko is een volwassen mannetje en ook in het wild leven mannetjes alleen. Als je met eten komt, dan komt hij heel hard aan gerend.

Pauwen
In de volière naast de kantine wonen meneer en mevrouw Pauw. Het zijn blauwe pauwen, het mannetje heeft een prachtige staart waar hij graag mee pronkt. Elk jaar vallen alle staartveren uit zodat er weer mooie nieuwe veren aangroeien. Pauwen hebben een heel mooi, maar hard, geluid. Pauwen zijn vrij schrikachtig en vinden het niet leuk om geaaid te worden. Maar van een afstandje vinden ze het fijn om bewonderd te worden.

Eenden
In de grote vijver recht tegenover de ingang tref je onze eenden- en ganzenkolonie. Twee ganzen Uno en Mutsy, twee Muskus-eenden Vlinder en Libelle, één wilde kwaker Puppy Duck en een Mandarijneend stelletje Diesel en Trijntje. In de vijver kunnen ze lekker zwemmen en het gebied eromheen, tot naast het terras, is hun loopgebied.
De ganzen zijn herrieschoppers en laten regelmatig flink van zich horen!

Scharrelkippen

Jawel, zij doen hun naam eer aan. Zij lopen vrij rond over de boerderij en scharrelen met gemak hun eten bij elkaar. Korreltjes van je boterham of koekje? Ze liggen niet lang op de grond want tok-tok-tok: daar is de scharrelkip!
In totaal zijn er drie groepjes, een leghen en krielkippetjes Pippa, Roosje en de haan Epke. Drie leghennen en haan Hummer. Cochin kippetjes Koosje, Doortje, Zijdehoender Sammie en haantje Mika.

Konijnen
In de knuffelruimte wonen de konijnen. Twee Rex konijnen Rexi en Kyara en twee dwergjes Noré en Alice. Verder wonen er nog konijnen uit onze konijnenopvang. Deze zijn opzoek naar een nieuwe eigenaar.

Ben je zelf opzoek naar nieuwe konijnen? Of wil je een konijntje knuffelen? Vraag het aan de beheerder.

Cavia's
De zes cavia’s van onze boerderij wonen naast de konijnen in de knuffelhoek. Ze zijn gek op verstoppertje spelen, ze hebben daarom heel veel huisjes in hun verblijf staan.


Voer onze dieren niet!
Er wonen heel veel dieren op onze boerderij. Ze hebben allemaal hun eigen eten en daarom mogen ze niet gevoerd worden door de bezoekers. Naast hun eigen dieet hebben we nog een goede reden om niet te voederen. Als mensen met eten naar de dieren komen, dan 'leren' de dieren dat dat met elkaar te maken heeft. Dus als er een mens komt, komt er eten. In het gedrag van de dieren kan dat betekenen dat ze enorm gaan lopen bedelen en zeuren om eten. En dan zou je ze nooit meer even lekker kunnen aaien of knuffelen. Dit betekent echter niet dat we bijvoorbeeld niet blij zouden zijn als je een zakje vers gemaaid gras komt brengen. Geef het aan een van de medewerkers. Zij zorgen er voor dat het op de juiste tijd op de juiste plaats terecht komt.
Heb je vragen over de voeding of verzorging van de dieren? Of wil je meer weten over een bepaald dier? Stel je vragen aan een van de medewerkers! Zij zijn altijd bereid je te helpen.

Publiceren op LinkedIn
Delen op Facebook
Tweet deze webpagina
deel dit op: